Category: Case Histories

Photo Finish: Dynamic Graphics for TrackTown USA

October 20, 2021 | Case Histories

Marking the centennial celebration of the University of Oregon’s legendary Hayward Field, the stadium was scheduled to become a completely reimagined venue for the Track and Field 2020 U.S. Olympic Team Trials—an event taking place on the world stage. The design team at Seattle-based SRG Partnership found GKD Metal Fabric could satisfy the exact technical and aesthetic requirements for the Hayward Field project.

Read More

STATEMENT PIECE: GKD mesh wraps floating staircase in dynamic visual warmth

September 13, 2021 | Case Histories

The central meeting place serves an active design cue that showcases a two-story floating staircase which abuts a series of conference rooms, café seating, and an outdoor garden area. The interior designers sought to define the space with a backdrop to activate the central staircase.

Read More

Heart of Gold: GKD gold metal mesh represents an internet company’s noble mission of a connected culture

May 17, 2021 | Case Histories

In Chinese culture, gold signifies prosperity, health and wisdom—the signs that the right path has been chosen. That couldn’t be more evident than at Tencent, a Chinese internet giant that has wrapped the interiors of its world headquarters in a golden shroud of GKD metal mesh.

Read More

CASE STUDY: Gateway to the West

September 24, 2020 | Case Histories

The project serves as the new gateway to the campus from the community. It symbolizes the university’s commitment to improving the collective wellbeing of the surrounding community. Color changing LED lights on the foundation illuminate the metal mesh after dark, adding flourish to the building’s conversation with the surrounding area. The school can display its colors, laud a local sports team or celebrate holidays with exterior lighting. Remarks Bye, “The metal mesh grabs the light and the building becomes a beacon in dialog with the city through color, tying back to the goals the university had for this building on their campus.”

Read More